Connect with us

Нюзрум

Бабикян е жив, предупреди 2 партии: Не скачайте в леглото на Бойко, че ще ви оправи и вас

Published

on

Не знам кой лидер с кой посланик си разговаря в момента, от това зависи какво сглобка ще се направи. Най-логично е първите две политически формации да се съберат и да направят нещо.

Това заяви в ефира на Нова телевизия политическият пиар Нидал Алгафари.

„Има теоретична възможност да имаме управляваща опозиция. Ако например ПП направят правителство, то ГЕРБ може да ги подкрепи. Така ГЕРБ хем ще бъдат в управлението, хем ще бъдат контрольор на правителството“, каза Алгафари.

Той подчерта, че не бърка реда, според него ПП-ДБ все още са големи инати и няма да подкрепят друго правителство.

„На Борисов ще му е като заседнала буца в гърлото всичко това, но иначе е ясно, че отиваме към много трудна ситуация“, каза Алгафари.

„Ако вторите решат да предложат правителство – или ще бъде отхвърлено или ще бъде прието. Те може да получат подкрепа, дори и без да са говорили с някого. Само заради ината на хората от ПП и ДБ може да има нещо с втория мандат“, добави той.

Арман Бабикян също бе в студиото. Според него, ако гледаме само математиката, може да има правителство между ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН.

Според него все още има шанс ПП-ДБ да откажат да подкрепят кабинет на ГЕРБ и да рискуват да поемат негативи.

Все пак Бабикян припомни случая с РЗС и Яне Янев, който първо се бореше срещу Борисов, а след това стана част от кабинета му.

„Такава съдба имаха ВМРО, НФСБ, „Атака“, „Реформаторския блок“. Ако някой иска да се приключи, първо скача на Борисов, а после отива в кревата му“, каза той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени