Connect with us

Нюзрум

Ексклузивно! Костадинов в защита на Путин: Той трябва да бъде похвален, а не обвинен

Published

on

Социологическите проучвания, които показват, че българите са започнали да имат критично отношение към Русия, са платени от вездесъщото американско посолство. Затова предложихме закон за регистрация на чуждите агенти, който е копиран от американския закон. Всекидневната антируска и проукраинска пропаганда постига точно обратния ефект. Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред Euronews Bulgaria.

Международният наказателен съд е едно НПО (неправителствена организация – бел. ред.). Три от петте Велики сили не го признават. Това, за което е обвинен Путин, той трябва да бъде похвален. Децата, които са в Русия в момента са там по желание на своите родители да бъдат спасени от военните действия. Никой не казва, че най-голямата част от украинските бежанци са в Русия. Очаквах съдът да го обвини за това, че води война в крайна сметка. По същия начин трябва да бъде обвинен и Байдън и всички него предшественици. Миналата седмица САЩ бомбардираха Сирия. Кой определя коя бомбардировка е демократична и коя не е.

Разликата между комунистическата пропаганда и съвременната неофашистка американска пропаганда е, че преди беше една лъжа по една телевизия, а сега е една лъжа по всички телевизии.

Трябва да има преговори за мир. Тази война трябва да приключи. Ако някоя друга държава реши да тормози своето руско население, смятам че Русия има съвсем пълното право да нахлуе и там. Всяка една държава по света има право да защитава своите съотечественици, ако прецени, че те са подложени на гонения.

Advertisement

На въпрос дали българите са подложени на гонения в Северна Македония и трябва ли ние да нахлуем там, Костадинов отговори, че категорично българите са подложени на гонения в Украйна. В Македония гоненията на българите не са единствено и само плод на македонската държава. Там правителството се опитва по някакъв начин да балансира и това е разликата. Все пак с Македония сме военни съюзници в НАТО. В Украйна това не е така.

Трябва да стимулираме българското производство, за да спрем инфлацията, която е внесена отвън. Има два инфлационни мотора, които я задвижват – високите цени на енергоносителите и на хранителните стоки, 80% от които са внос. Когато държавата се опитва да действа в тази посока тя е спирана от нашите т. нар. европейски партньори. Примерът с „Ел Би Булгарикум“ е налице. Като пуснаха по-евтини стоки, веднага след натиск на австрийския и германския посланик шефът на фирмата беше уволнен и този въпрос приключи. Най-крактосрочната мярка е незабавното отменяне на антируските санкции, което веднага ще намали цената на енергоносителите. Възстановяването на договора с „Газпром“ и всичко останало, което ще унищожи основата за ръста на цените. За нас единственият вариант, ако искаме България да се развива като стабилна икономика е да бъде суверенна държава, а тя в момента не е – членството на България в НАТО и ЕС трябва да бъде предоговорено.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени