Connect with us

Нюзрум

„Левицата“ скочи на БСП: Лявото никога не е било лидерско в България

Published

on

Ръководството на БСП трябва да узрее за обединение, коментира пред Euronews Bulgaria Георги Кадиев от „Левицата“.

„Аз гледам на това мое участие и на участието на „Левицата!“ в изборите като първа крачка към бъдещо обединение“, твърди политикът. По думите му в момента БСП са „запушили“ целия процес с тезата си – „ нека те да станат наши членове, нека се приберат“.

„Няма как да стане, защото не всички от нас са били членове. Това, което трябва и може да стане в бъдеще – надявам се веднага след тези избори, е да разберат, че без обединение няма да има силна левица. Може да не се харесваме, може да имаме някаква история, всеки от нас има някакъв багаж, но в края на краищата има нещо по-важно и това е силна левица“, смята Кадиев. Според него не може да има монопол на една политическа партия, още повече в лявото.

„Не може да има един лидер, който да я е узурпирал, да я е направил лидерска партия. Лявото никога не е било лидерско в България“, посочи Кадиев. Той е категоричен, че в България има още повече нужда от лява политика.

„По-труден е животът на хората с ниски доходи. Те стават все повече – на минимална заплата, на минимална пенсия… Това, от което има нужда, са силни икономически мерки, за да може да се върши добра политика“, изтъква социалистът.

Най-четени