Connect with us

Олигархия

НАП рекетира с лъжи, действа както при санкционирания Горанов

Published

on

НАП продължава да работи като бухалка – по същия неприемлив начин, както го правеше при санкционирания по Магнитски Владислав Горанов. Ето и конкретната история. 

Въпреки че според административното право е длъжна сама да намери документацията, която й е необходима, агенцията изисква в 7-дневен срок и не дава предвиденото в закона негово удължаване, проверка в 300 броя на 19 минути на публикувана реклама. По време на срока, без да дава допълнителни дни, се сеща да поиска за още 1000 броя.

По някаква неизвестна причина проверката на софийската рекламна агенция Идеологика е пратена в териториалната агенция Варна, откъдето е препратена в Русе.

Там е възложена на служителката Даниела Кутинчева. Която, въпреки че е получила И ТО ЗА СМЕТКА НА ФИРМАТА, още едно закононарушение на НАП, всички изискани документи, че ги няма постъпили. На какво ли е разчитала в лъжата си, след като се разполага с налични и конкретно описани фактури и обратни разписки от държавната спедиторска фирма Български пощи? Това става на 2 ПЪТИ и то с нарочни придружителни писма.

Странно защо обаче служителката писмено отговаря, че не са постъпили, което очевидно не отговаря на истината, тъй като излично се е подписал за получаването им нейни колеги.

Защо се прави всичко това? За да има някакво основание с лъжите си да поиска дерегистрация на рекламната агенция по ДДС, което да затрудни дейността й. Очевидно и нагло изпълнение на поръчка, с каквито НАП се занимаваше при министерстването на Владислав Горанов.

Именно заради порочните си практики на управленец в МинФин, той попадна в списъка Магнитски, който го изолира от света.

Явно се налага сезирането на българските и чужедстранните институции, за да може въпросният списък да бъде допълнен с продължителите на неговото дело. С удоволствие ще го направим, както вече имаме опит с него.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени