Connect with us

Нюзрум

Костадинов събра още подписи за референдума, иска и премахване на ДДС за тока, парното и топлата вода

Published

on

Диференцираната ДДС ставка може да не намали цените, но това ще блокира поскъпването на цените за известно време. Искаме премахване на ДДС за тока, парното, топлата вода. Бихме могли да договорим облекчения в цената на газа с Русия. Събрани са около 400 000 подписа за референдума. Това каза за „Твоят ден“ Ангел Георгиев от „Възраждане“.

Според него е задължително да се върне истинското машинно гласуване. „На практика сегашните машини са принтери. Не е на дневен ред електронно гласуване“, смята той. Относно РС Македония той мисли, че България трябва да защити българите навсякъде по света. „Ще настояваме да се сложи край на антибългарската кампания. В момента имаме псевдополитически елит, дирижиран отвън. Чрез употреба на мека сила и дипломация ще се справим – инвестиции, български медии, да разчупим оковите“, заяви той.

По думите му не бива да приемаме битовите потребители да излизат на свободния пазар, а небитовите отново трябва да се върнат на регулирания пазар. Така ще имаме по-ниски цени и стабилност. Свободният пазар е инструмент за повишаване на цените. В Козлодуй и Белене трябва да отворим максимално много нови мощности. Нови реактори навсякъде, където е възможно“, посочи Георгиев.

Приоритети на „Възраждане“ са референдума за българския лев и запазване на българските въглищни мощности.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени