Connect with us

Нюзрум

Митрофанова изпревари родните политици, ден по-рано се появи на Шипка

Published

on

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова посети и се поклони пред Паметника на свободата на връх Шипка. 

„По повод 145 години от окончанието на Руско-турската Освободителна война, в резултат на която България отново стана самостоятелна държава, Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, временно изпълняващият длъжност посланик на Република Беларус в България Никита Лешуков, сътрудници на посолствата на Русия и Беларус в България, деца от училището към Посолството се качиха на връх Шипка и положиха цветя на Паметника на свободата“, съобщиха във Facebook профила на руското посолство.

От името на посолството беше положен венец, а децата оставиха червени карамфили.

„Шипка се превръща в символ на силата на духа, на бойното братство между руските войници и българските опълченци. Тук, на този връх, се решава изходът от войната. Тук след петвековното робство възкръсва независима България.

Вечна памет на героите, с кръвта си платили свободата на българския народ, далеч от Родината си сложили своите кости за да проправят път на днешните поколения“, пише още в поста на посолството на Русия.

И миналата година посланик Митрофанова не присъства на официалните чествания на Националния празник на България, а посети паметника ден по-рано.

Най-четени