Connect with us

Нюзрум

Нов ужас за Нинова: Георги Първанов се завръща в политиката, днес се събира с топ-враговете й

Published

on

Корнелия Нинова тъкмо си мислеше, че е овладяла БСП за дълго време и сега хоп, нов проблем. Основателят на АБВ и президент 2 мандата Георги Първанов се завръща в активната политика, за ужас на вицепремиерката.

Че прави заявка за това, твърдят социалисти, давал със знак за участието си в лява дискусия, организирана не от кого да е, а от опозиционера в БСП Кирил Добрев.

Днес се навършват 25 години от събитията през 1997 г. и по този повод Институт „Николай Добрев“ организира форум за властта и лидерството, обявиха от фондацията.

В него лекция ще изнесе Първанов, както и вицепрезидентът Илияна Йотова, шефката на кабинета й Надя Младенова и преподавателят в Алма матер проф. Искра Баева, а модератор ще е политологът доц. Антоний Тодоров.

„В нея ще чуем историците и политиците, ще поговорим за властта и за лидерството, за демокрацията и отговорните държавнически решения“, пише Добрев.

В редиците на БСП вече се зароди твърдение, че срещата между Йотова и Първанов може да даде тласък за промотирания по-рано от няколко фракции нов ляв проект. Или пък да помогнат на Кирил Добрев за партиен преврат, който да свали Корнелия Нинова.

Йотова бе поканена за шеф на пресцентъра на Столетницата през 1997 г. именно от Георги Първанов и покойния МВР шеф и баща на Кирил Добрев – Николай Добрев. И тя, и хулиганът на партията са в обострени отношения с ръководството на Столетницата от години, напомнят в червените среди.

Най-четени