Connect with us

Гербери

В чужбина май знаят, че Бойко отново ще е премиер!? Вижте кой му отиде на крака в кабинета

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с посланика на Румъния у нас. Той съобщи за това във Фейсбук. 

„Актуалната политическа ситуация в България и перспективите пред страната ни в навечерието на предсрочните парламентарни избори бяха сред основните теми на срещата ми с посланика на Румъния у нас Н. Пр. Бръндуша Предеску.

Европейското развитие на страните ни е силно свързано още от приемането ни в ЕС. Ето защо успешното ни партньорство е от изключителна важност за всяка следваща стъпка към по-задълбочена интеграция в ЕС като например Шенген и Еврозоната.

По време на срещата подчертах, че България и Румъния са и съседни дунавски държави, което е допълнителен импулс за двустранните ни отношения в посока развитие на свързаността чрез инфраструктурни проекти и съвместни икономически инициативи. Като партньори и в НАТО можем да работим заедно и в посока модернизация на отбранителните способности на двете страни.

Advertisement

Заедно с посланик Предеску категорично препотвърдихме позициите на България и Румъния, с които строго осъждаме нападението на Русия над Украйна и изразихме солидарност с украинския народ“, написа той. 

Най-четени