Connect with us

Гербери

ГЕРБ не издържа на поредната глупост на Киро! Спешно събраха журналисти и му смъкнаха гащите

Published

on

„Днес е почит към Апостола на свободата и 150 годишнина от неговата гибел в името на България. Днес не е повод за празник, нито за музика в центъра на София, най-малкото за откриване на предизборна кампания”, заяви Тома Биков от ГЕРБ на нарочно изявление в централата.

„Това, което се случва пред Народния театър освен, че е демонстрация на комплекс за липсата на достатъчна национална идентичност, която се прикрива под образа на Левски и борците. Това е и обида за всички граждани. Левски е на всички, той не е на партиите. Левски събира цяла България . Обидно е този образ да бъде приватизиран от група хора, които са дошли за да вземат, а не за да дадат. Както Левски. Други са дошли, за да уредят живота си”,  заяви Биков заобиколен от членове на партията. 

„Ние осъждане категорично възможността този образ да бъде ползван от Кирил Петков и обкръжението му и едва ли не тези хора да се самоасоциират с делото на Левски. Те нямат нищо общо. Поведението им с музика и декори около театъра няма да ги направи повече българи. Българин е въпрос на идентичност, а не на парадиране в този най-тъжен за нацията ден. Да си дадат сметка какви са тези дни. Тези дни са повод за мълчание и размисъл, а не на серии, песни и танци”, заключи Биков. 

Най-четени