Connect with us

Импийчмънт

Радев похвали Донев, с министрите му спрели пропадането на държавата след Киро и Асен

Published

on

Президентът Румен Радев представи петия си рекорден служебен кабинет, който ще управлява страната. Начело на 101-вото правителство на България застава Гълъб Донев, с което той се превръща в най-дълго управлявалия служебен министър-председател. На церемония държавният глава представя задачите и приоритетите на правителството „Донев 2”.

„Точно преди шест месеца вие поехте отговорност за управлението на страната в труден момент и спряхте пропадането й. Прогнозите вещаеха силно негативни сценарии за икономиката и благосъстоянието на хората, блокирани институции, рекордни цени на горивата и галопираща инфлация, липса на газ, на договори, на слотове, на търгове, интерконектор в насипно състояние и подивели цени”, започна Радев.

Президентът поздрави кабинета „Донев 1” за това, че е успял да овладее основните фактори, които генерират инфлацията. „Нека не се заблуждаваме с постигнатите резултати. Цените на стоките от първа необходимост са инертни и продължават да растат, българите обедняват, живеят трудно и с тревога за бъдещето”, отчете той.

Радев подчерта, че основна задача на правителството е подготовката на честни и прозрачни избори. Тя обаче се усложнявала на фона на промените в Изборния кодекс. „Вярвам, че ще направите всичко, така че гласът на българските граждани да не бъде изкривен”, заяви държавният глава.

Според президента служебните министри са доказали, че имат характер не само да преодоляват предизвикателствата, но и да взимат отговорни решения за бъдещето. „Липсата на решения днес, означава упадък и застой в бъдеще”, предупреди Радев.

Най-четени