Connect with us

Нюзрум

Слави Трифонов ще побеснее от тази прогноза на доц. Киселова! Пич, сметките ти са криви

Published

on

„Когато се насложат процедурите и се погледне календара, човек може да сведе датите до две. Аргументацията на президента беше въз основа на това, че се сменя часовникът на 26 март – обективно обстоятелство и политически аргумент, че се дава малко време на НС“, коментира преподавателят по Конституционно право в СУ доц. Наталия Киселова.

По думите ѝ този парламент в последните дни показа, че пилее времето. „Ако трябва да направим оценка – тя е, че не спираше кампанията. „Възраждане“ от първия ден си заявиха, че се борят да бъде спуснато НС и да се отиде на нови избори, докато всички останали коментираха, че ще положат усилия“, заяви  доц. Киселова.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Киселова коментира, че ще бъдем изправени пред нов вариант на машинно гласуване и изискванията към хартията, трябва да бъдат удовлетворени.

„Неофициално се говори, че е възможно да бъдат оспорени изборите. И правителството, и ЦИК са разумни хора и ще положат усилия да бъде изпълнен ИК. Друг е въпросът дали усилията и средствата, които ще бъдат хвърлени, ще си струват“, допълни още тя.

Ще има размествания в парламентарните групи, смята експертът. „Ако сравним всички парламенти от 4 април досега, в рамките на тези две години, подредбата беше в различни конфигурации.

Резултатът беше все неуспешен, но трябва да сме оптимисти и да призоваваме избирателите да упражнят правото си на вот. Само високата избирателна активност ни гарантира по-представителен парламент“, категорична е тя и коментира темата за свикването на референдум за президентска република на ИТН.

„Няма да успеят да съберат и 200 000, защото това е сложна процедура и те нямат избистрена концепция какво искат да предложат. Ще бъде обречена на неуспех“, обобщи преподавателят по Конституционно право.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени