Connect with us

Нюзрум

Стана интересно! Приятел на Киро Петков в БСП разкри защо са го отрязали и намекна какво следва

Published

on

„Още в началото в декларацията се знаеше, че има заложени приоритети. Външнополитическата част е неприемлива за нас. Още в началото вносителите от ПП са били наясно, че декларацията няма как да мине и по-скоро е имала имиджов характер“. Това заяви  зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в „Офанзива“ по NOVA NEWS.

Самите вносители от ПП не направиха опит да обяснят мотивите за декларцията и да потърсят подкрепа. „Ние водихме разговори с тях, но се обосновахме и беше ясно, че няма да ги подкрепим. Съгласни сме с търсенето им на диалог и борбата с неравенствата. Разговорите трябва да се пред цялото общество без задкулисие“, призова той.

По думите му „Възраждане“ не иска никаква комуникация и се самоизключват. „При трети мандат не бихме подкрепили тях и ДПС. Недопустим компромис е правителство на малцинството, защото би било неустойчиво. Известен провокативен елемент има в изписването на точката за предоставяне на оръжие на Украйна като предварително условие“, посочи Зафиров.

Според него БСП е очаквала президентът да наложи вето на предоставянето на оръжие и се чувства предадена. А масовите уволнения на хора от левицата са още по-голямо предателство, смята той.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени