Connect with us

Нюзрум

МВР-психолог влетя в Нова и свали маските: Край с нарцисите от ПП! ГЕРБ се съвзема, ДеБъ се усети

Published

on

В парламентарната зала е пълно с хора с комплекс за малоценност.

„Чрез комплекса за превъзходство се опитва да се преодолее или се получава фиксация като личностна черта, като изгражда нарцисизъм. Едипов комплекс се разигра когато президентът започна да атакува ПП – бащата изразява недоволство от децата. Целта е да се покаже кой е по-виновен. Дали бащата е виновен, че е насърчавал сина или обратно“

Това коментира през „Офанзива“ криминалният психолог Росен Йорданов.

Според него акад. Денков е пример за теорията на меритократизма – най-учените и способните да участват в управлението.

Advertisement

„Три неща са важни, когато оценяваме дали един човек е в реалността. Дали може да мечтае, дали има фантазия и креативни ходове. Отношението към реалността – дали стъпва на обективни или само върху субективни фактори и отношението към добро и зло, правилно – неправилно, морално – аморално“, подчерта той.

По думите му през годините минахме през доста състояния – мания, фантастични неща, омнипотентност, след това обсесии и депресивен епизод, а сега стигнахме до мазохизма.

„Говорим за асоциално личностно разстройство. Става опасно, защото наблюдавахме нарушения на закона и Конституцията, лъжи и измами. Оформя се социопатно явление със собствени правила и представи за реалността. Все по-ясно става, че абсурдното поведение е направлявано от други хора. Повечето от политическите субекти не са автономни“, заяви Йорданов.

И допълни, че ГЕРБ излизат от дефанзивния режим на функциониране и минават в офанзивен режим с възвръщане на самочувствието.

„Агресивността издава това, че емоционалният баланс липсва. От своя страна Христо Иванов влезе в ролята на терапевт и смекчи гласа. Мисля, че той изпитва амбивалентни чувства – от една страна усеща, че където се е прикрепил го дърпат към крайно състояние. В същото време съзнава, че се е заклещил и не може да се измъкне лесно, затова му остава да се изказва мъдро“, посочи психологът.

Advertisement

И уточни, че Нинова се държи като класна с назидателен тон.

„Тази година битката ще е между хората, които искат да са в зоната на нормалността и тези, които ги тласкат в екстремни състояния“, прогнозира той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени