Connect with us

Fake Harvard

Изтече доклада на ДАНС за договора с Gemcorp! Кирил Петков е с двата крака в ареста!

Published

on

джемкорп

Бившият премиер Кирил Петков е подписал меморандума с Gemcorp бързо и без да се направени предварителни проверки от ДАНС. А агенцията е открила опасни взаимовръзки в една от участващите в консорциума компании.

Това са част от изводите на доклада на временната парламентарна комисия, която проверяваше скандалния меморандум за 1 млрд. долара с компаниите Gemcorp и IP3 Corporation за партньорство в енергетиката, който бе подписан от предишното правителство и с участието на министър-председателя Кирил Петков.

Днес докладът ще бъде обсъден от Народното събрание.

При подписването меморандума са прегазени Конституцията, куп международни документи и устройствени правилници, документът не е бил съгласуван с нито едно ведомство, двете компании са имали възможност да получат достъп до огромен обем информация за цялата енергетика, от който те са се опитали да се възползват по доста груб начин и като цяло интересите на държавата не са били защитени, установила парламентарната анкетна комисия.

Въпреки уверенията на Кирил Петков собствеността на двете компании не е била проверена предварително, а след получената постфактум притеснителна справка от ДАНС, месеци наред не са предприемани никакви действия, се казва още в документа. А пред депутатите от комисията шефът на ДАНС Пламен Танчев е разкрил опасни взаимовръзки в една от компаниите. Веднага след подписването на меморандума Gemcorp бе свързана от медиите с руски олигарси.

Вижте целия текст на доклада тук.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени