Connect with us

Timeline

Киро Петков плюе кръв след този удар от Слави! Унижението е тотално, срамът – голям

Published

on

„Вчера президентът Румен Радев заяви, че проектът “Продължаваме промяната” е “шарлатания”. Тоест – Кирил Петков и Асен Василев са шарлатани.

В съвременния ни език шарлатани означава невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци.

Интересна е етимологията на думата “шарлатанин”. “Шарлатанин” идва от френския език, но се смята, че думата изначално е италианска. Има и научни теории, че думата “шарлатанин” идва от наименованието на италианското село Черетто. Жителите на това място са се били прославили с това, че странствайки по Италия, те са се представяли за лекари и аптекари, без да бъдат такива наистина. Затова имаме и тази картина, която виждате под текста, на Карел Дюжарден от 1657 г. – “Представление на шарлатани в Италия.”

В “Уикипедия” за думата “шарлатани” четем следното: “Названието обозначавало лица, които използват музикални и театрални рекламни трикове, за да продават фалшиви лекарства по улиците. Обичайната им продуктова листа включвала афродизиаци, опиати, стимуланти, еликсир за безсмъртие и др.”

Сега няма да ви кажа, че съвременните шарлатани не продават елексири за безсмъртие и афродизиаци, а продават пробиотици. Не, няма да ви кажа това. Няма да ви кажа и че съвременните шарлатани също имат известен опит с опиати, няма и да ви кажа: “Щастлив петъъък, щастлив уииикенд”.

Но ще ви кажа защо Кирил Петков и Асен Василев наистина са шарлатани в съвременния смисъл на думата. А този смисъл, припомням, е: “Невежи хора, които се правят на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци.”

Веднага давам пример – обществената поръчка за медицинските хеликоптери. Като един стар шарлатанин Кирил Петков извади всякакви театрални, рекламни трикове, за да обясни предизборно по всички телевизии как България, благодарение на “Продължаваме промяната”, най-после ще има медицински хеликоптери.Да, но сделката за хеликоптерите се провали, защото е направена некадърно от невежи хора, които се правят на знаещи. Шарлатани.

Конкретно Кирил Петков наистина е стар шарлатанин. Скоро ще се навършат цели две години от първата му голяма шарлатания в политиката. Помните каква е тя, нали?

За да стане министър на икономиката в служебния кабинет на Стефан Янев, Кирил Петков е излъгал, че няма двойно гражданство – българско и канадско, подал е невярна декларация и е нарушил тежко Конституцията. Тоест – измамил е, за да осъществи личните си амбиции да стане министър. Мошеник, шарлатанин.

От профила на Слави Трифонов

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени