Connect with us

Нюзрум

Крум Зарков на конгреса на БСП: Другари, не искам да сменям пола ви, само Нинова

Published

on

Не проспивайте този момент, не мислете, че той просто ще отмине. Този момент няма да отмине. И аз имам много недъзи, но си меря думите. Въпросът пред БСП е екзистенциален. Той няма да се реши само с промяна на върха, но тя е необходима. И тя няма да стане на конгреса, а на пряк избор. Това заяви пък Крум Зарков.

Ако не се гласува оставката – този фарс ще бъде пореден, ако не последен пирон в ковчега на публичния имидж на БСП, предупреди юристът, който единствен досега обяви кандидатурата си за председател при пряк избор.

Оставка, констатиране, пряк избор – имаме нужда от този разговор, да отидем по места и да говорим с хората, които страдат, че дори ДПС ни би в някои региони. Тези хора заслужават от нас да отидем и да ги чуем, да им дадем надежда, каза Зарков. Лявото има страхотен потенциал, а единствената сила, която може да го носи за напред, е БСП. Това е отговорността ни и никой не може да се скрие, допълни той.

Зарков критикува, че „имаме основание да се срамуваме, че някои от нас направиха всичко възможно, за да опорочат преизбирането на Радев“. Тази война не се отрази на Радев, а на БСП, допълни той.

Не съм очаквал, че ще присъствам на конгрес, на който се произнася надгробно слово за партията. Недопустимо е това, което каза Зарков. Партията ще има и слабости, и върхове, но БСП ще я има и с вас, и без вас, критикува го в отговор делегат от Плевен.

Не чух нито веднъж за хората на труда, екологията, за въвличането на младите в политиката… Чух обаче за Истанбулската конвенция и, че съм джендър. Не се притеснявайте – полът ви е защитен, ако стана председател, няма да го сменя, отвърна му Зарков.

Най-четени