Connect with us

Олигархия

Скандал в „Бояна“! Министри се крият от Гешев, той в атака: Работят за олигархията, сеем смърт

Published

on

„От една страна съм бесен. От друга се надявам, че ще прекратим войната по пътищата. Убиват се повече българи, отколкото във военен конфликт. Решенията са ясни. Не са трудни за изпълнение. Готови модели има в ЕС. Държавата наблюдава безучастно тези процеси“, каза главният прокурор Иван Гешев на форум за пътната безопасност в резиденция „Бояна“. 

„По-лесно е да закриеш едни специализирани структури, което води до бум на наркотрафика, трафика на хора и други престъпления, които са свързани с пътната безопасност. Това се оказа по-важно за политиците, отколкото интересите на хората. За тях е по-лесно да защитят финансовите интереси на олигарсите. Длъжни са да защитят и интереса на хората. Те заслужават сигурност, защита, и да не убиват деца по пътищата. Никой не е застрахован. Затова съм тук – да чуя гражданите и институциите. Да чуя какво можем да направим ние и да настоявам пред останалите власти това да се промени“, каза Гешев пред участниците. 

Форумът е организиран от Институт за пътна безопасност (ИПБ). 

„Тук ги няма президентът, неговия министър- председател и неговите министри. Тук ще дойдат хора, които за загубили близките си. При нас са законодателната и съдебната власт. Крием се зад споделена отговорност. Искам да благодаря на човека Иван Гешев. Имахме писмено потвърждение за участие на министри. Знам, че е имало разпореждане да не идват, защото тук ще присъства главния прокурор. Тази война между институциите не трябва да се води, както и войната по пътищата“, каза Богдан Милчев от ИПБ. 

Форумът уважи и председателят на Народното събрание Вежди Рашидов. 

„Проверих колко жертви има във войната в Украйна. Пет пъти по-малко от войната по пътищата. Вчера бях в Страсбург. Имах дълга среща с председателката на  европарламента. Там говорихме за всичко, което се случва в България. Усещането за държава, за власт, за сигурност, отсъстват. Не можем да сглобим и правителство. Да, би трябвало да има министри тук. В Европа има мониторинг за всичко, което се случва.  Трябва да направим работеща държава. Тази война по пътищата се е разпростряла навсякъде“, кааз Вежди Рашидов. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени