Connect with us

Парламент

Искат оставката на МВР-министъра, а той се прави на Бойко: Ние ги хващаме, те ги пускат

Published

on

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, на когото ГЕРБ, БСП и ДеБъ искат оставката, предложи промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти. В него се предлагат завишаване на наказанията, големи глоби, конфискация на имуществото

“Подпсах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС. Писмата съдържат проект на Закон за изменение и допълнение на наказателния кодекс, който касае трафикът на нелегални мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на наказанията, приемане на допълнителни мерки, конфискуване на имущество, както и налагане на глоби в големи размери, когато се ползват автомобили под наем или на лизинг”, посочи Демерджиев на брифинг в Министерски съвет. 

Целта е МВР да получи помощ при борбата с нелегалния трафик, както и “да бъдат защитени нашите служители. Апелирам и към прокуратурата и съдебната власт: начинът, по който се подхожда към този род деяния, не съответства на обществената им опасност,“ каза още Демерджиев.

„Лицата, които ние спираме и задържаме, след ден-два или три отново се озовават на пътищата. Не мога да приема, че човек, пряко отговорен за смъртта на двама полицаи, да получи условна присъда. МВР не може да бъде оставено само. 

Advertisement

Подадените оставки на главния секретар на МВР и заместникът му Демерджиев коментира с думите: „Оставката на главният секретар придвижих до президентството, тъй като президентът е компетентен да я разгледа. Към материалите сме приложили всички данни за този инцидент, завършил по този тежък за нас начин, така че те ще са на вниманието на президента и той ще се произнесе по тях съвсем скоро. Проведох среща с главния секретар, запознах се с всички материали, касаещи дейността му от встъпването му в длъжност, ще взема решение и ще обявява след това какво е то.“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени