Connect with us

Нюзрум

На Денков му прилоша! Човек на Радев проговори за скандала с машините и ДАНС

Published

on

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев коментира пред бТВ скандала с машините за гласуване по време на местните избори. По думите му при този вот Министерският съвет отказал да влезе във взаимодействие с ЦИК.

„Регулярните срещи, които служебните кабинети провеждаха четири години, за да има честни избори, не бяха провеждани“, каза Демерджиев.

„Справката на ДАНС е отишла още на 26 октомври на бюрото на премиера Денков и в ЦИК“, подчерта той.

По думите му това забавяне с ден и това, че не от Денков, а от парламента сме научили за доклада на ДАНС, показва, че е бил направен опит да се прикрие.

„ЦИК не основава решението си на този доклад, но те ясно са посочили, че липсата на валидно удостоверяване на машините е причината да се откаже машинното гласуване на първия тур“, заяви Иван Демерджиев.

„Трябва да се видят мотивите, но е недопустимо Николай Денков да си мисли, че има право да редактира информацията, която председателят на ДАНС подава до „тримата големи“. Шефът на ДАНС трябва да подава еднаква информация на премира, президента и председателя на Народното събрание. Не може премиерът да изисква предварително да се редактира тази информация“, каза Демерджиев за това дали Румен Радев трябва да освободи шефа на ДАНС.

По думите му се изпълнява сценарият от записите. МВР било обезглавено и ежедневно се търсели причини да бъде махнат и председателят на ДАНС.

Демерджиев подчерта, че САЩ високо отличили ДАНС в работата им като партньорска служба.

Най-четени