Connect with us

Fake Harvard

Разнебитиха Кирил Петков! Докато даваше интервю, се включи министър на Денков: Киро, много лъжеш, бе!

Published

on

Жесток спор в телевизинен ефир межди Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов. Съпредседателят на ПП-ДБ гостуваше в Нова телевизия, където обяви, че ГЕРБ предложили Калин Стоянов като експерт, но така и не успя да си спомни точно кой. „Няма наш – ваш. Той беше предложен като експерт. Беше нает и предложен от опозицията като експерт. Той е млад и неполитически обвързан. Тогава той каза, че ще помисли и иска да се консултира с жена си. След два дни отговори, че е съгласен“, заяви Петков.

Имената идвали от Мария Габриел и Николай Денков.

„Доколкото помня името дойде или от Мария Габриел, или от Борисов“, добави Кирил Петков и поясни, че не той лично, а ПП искали оставката на силовия министър. Кирил Петков настоя, че 95% от полицаите са се справили перфектно по време на футболните размирици в центъра на София по време на евроквалификацията с Унгария, но било недопустимо полицаи да бият по кафета и ресторанти. „Това спокойно чувство взриви нашата ПГ“, каза Петков, визирайки изказванията на министъра.

Лидерът на ПП бе категоричен, не е посочвал някой да бъде нает или не в МВР. „Ние непрекъснато внимаваме, защото сглобката е доста трудна и внимаваме да няма вкарване на нечии интереси в отделните министерства“, подчерта Петков в студиото на телевизията.

Тогава по телефона се включи лично вътрешният министър Калин Стоянов, който прекъсна интервюто, за да заяви, че срещата му с Кирил Петков не е била една и това може да се провери.  „Имаше и множество телефонни разговори. Кирил Петков се опитваше да се намества в дейността на МВР. Става въпрос конкретно за това кой служител на какъв ръководен пост да се сложи и да не се махат някои от директорите на ОД на МВР“, каза Стоянов. Той добави, че е имало разговори за назначаване на служители на ръководни постове, както и убеждаване да не се уволняват директори, които министърът е мислел да съкрати.

В телевизионен ефир Кирил Петков зададе и няколко въпроса на Калин Стоянов: „Аз ли съм единствения лидер, с който си говорите и имали ли сте разговори с г-н Борисив или г-н Пеевски?“.

„Имал съм в пленарната зала и извън нея, а разговори с вас съм имал в министерство и по телефона“, каза Стоянов. Запитан от водещата къде са били срещите му с лидера на ГЕРБ и с председателя на ПГ на ДПС, министърът отговори само: „В кулоарите на парламента“.

„Оперативното ръководство на службите е поверено на главния секретар“, припомни Калин Стоянов на Кирил Петков в телевизионен ефир. „Аз съм против полицейското насилие, но съм и против насилието спрямо полицая. Всички служители ще понесат своята дисциплинарна и евентуална наказателна отговорност“, увери Калин Стоянов. Той покани Кирил Петков следващият път на протест като бъде на първа линия.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени