Connect with us

Fake Harvard

Това ли е края на Киро и Асен като лидери на ПП? Лорер: Искам подкрепа от ГЕРБ за втория мандат

Published

on

„Политическата изолация на ГЕРБ отново ще стане видна при първия мандат, защото няма да мотат да съставят правителство с гласните си и негласни партньори, с които свалиха нашето правителство. Тази политическа немощ ще бъде видна за всички. Моментът за пречистване на ГЕРБ ще бъде вторият мандат на „Продължаваме промяната“. Успехът на втория мандат зависи от отношението на ПГ на ГЕРБ. Ние няма да търсим никаква форма на коалиционно споразумени с тях, това ще е едно правителство на малцинството, но много ясно ще изложим онези политики, които искаме това правителство да отстоява. Те ще бъдат организирани около нашите 16 политики и вероятно това ще бъде основата на управлението, което ще предложим“.

Това заяви пред БНР Даниел Лорер, депутат от „Продължаваме промяната“ и провален министър. Думите му пък мнозина тълкуват като знак, че той ще е човекът, който вече ще води ПП и ще определя каква подкрепа да се приема.

„Въпросът за ГЕРБ ще бъде дали да подкрепят едно правителство с реформистка програма, която се движи по Плана за възстановяване, но продължава и със съдебна реформа и с правни реформи, които са жизнено необходими на България. Дилемата при тях ще бъде дали го подкрепят, или го бойкотират, хвърляйки страната в политическата лотария на третия мандат“, коментира още депутатът и член на националното ръководство на ПП.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени