Connect with us

Гербери

Бойко: Ако се беше случило нещо на дъщеря ми, за Киро и Рашков нямаше да има пощада!

Published

on

По повод машинното гласуване, Бойко Борисов заяви, че то има своите пороци и припомни жалба на ДБ за съмнения за манипулация, неща които от ГЕРБ говорят от дълго време. „ДБ казват, че не вярват на машините, не вярваме и ние“, допълни Борисов припомняйки жалбата на „Демократична България“ до ВАС. Лидерът на ГЕРБ припомни, че искането за връщане на хартиената бюлетина е внесено от бившия коалиционен партньор на ПП – БСП, нещо което Андрей Гюров от „промяната“ пропуска.

„Защо ходихме да купим машините на Мадуро, като в България IT сектора е най-развит, имаме огромни възможности, защо не се пусна конкурс за българска машина. Касовите апарати са български, а те са в пъти по-сложни. Народа не вярва на машините, хартията има пороци, затова смятаме, че смесеното гласуване е добро докато се върне доверието. Гласуването по интернет е много хубаво, но няма как да стане без Агенция по киберсигурност. Пощите бяха хакнати, руски хакери ни атакуваха, кой ще гарантира вота“, запита още Борисов.

По повод предстоящата среща с ПП, Борисов заяви че няма против да се провеждат на експертно ниво, като на нея ще присъстват Десислава Атанасова, Деница Сачева, Кирил Ананиев, Радомир Чолаков и Делян Добрев.

Борисов подчерта отново, че не само заради кризата у нас, а и заради войната България трябва да има редовно правителство и редовен парламент. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че трябва да се свика КСНС при Радев, да се съберат партиите и да кажат всичките си искания, а президентът от своя страна да помисли на кого евентуално ще даде третия мандат.

„Избягвам да говоря по темата за ареста ми. Видяхте какво пише, на всяка цена да бъда арестуван. Моята съдба Господ ми я начерта, имам прекрасна внучка и не се случи най-лошото. Ако се беше случило нямаше да има пощада за всички, за щастие имам прекрасна внучка. Затова поставям хората пред всичко“, заяви Борисов.  

Най-четени