Connect with us

Нюзрум

Не човек, а Корнелия! Нинова изхвърли от БСП 25-годишна бременна депутатка

Published

on

Сред осемте изхвърлени неясно с какви мотиви от т.нар. Другарски съд на БСП от заседанията на Националния съвет има и бременна, твърди сензационно Lupa.bg. В събота червените се събраха на инфарктно заседание на пленума, на което стана ясно, че въпреки решението на съда – две от остриетата на левицата, отстранени по-рано през годината от шефката на партията Корнелия Нинова – Кирил Добрев и Калоян Паргов, нямат право да участват в гласуванията на решенията, а можели само да са наблюдатели в киносалона на „Позитано“ 20.

Още шестима, освен тях, също бяха отстранени от Общопартийната контролна комисия на заседание рано сутринта. А скандалът става грандиозен, защото в кюпа на премахнатите е и ексдепутатката от Пловдив Теодора Халачева – намираща се в напреднала бременност.

Бившата манекенка и вече повече от 10 години лоялна на партията социалистка чака бебе до месец. А над главата на Нинова най-вероятно тъмните облаци отново се сгъстяват и я чака порой от съдебни искове заради нелегитимните решения на ОПКК.

Както медията ни писа още в събота, с тях де факто вътрешнопартийната комисия се опитва да застане над ВКС, който върна членството в пленума на Паргов и Добрев. Същото решение магистратите навярно ще вземат и за бременната красавица, и за останалите другари. 

„От 23 юли до сега е имало 4 заседания на Националния съвет и съм присъствал на всички. За днешното заседание също съм получил съобщение за участие. Никой не ми е казал, че има такова наложено наказание. Дори и в най-тоталитарните времена тези права никой не ни ги е отнемал. Аз имам право да бъда информиран и да се защитя“, реагира Георги Търновалийски след отстраняването му от пленума, цитиран от „ПловдивПрес“. 

„В тази страна има закони и решенията на съда не подлежат на обжалване и тълкуване. Хем сме членове на Националния съвет, хем сме без право на глас. БСП започва да се превръща в секта, в която от единствено значение е какво ще каже главният шаман, каза и Паргов, след като не бе допуснат до заседанието.

Най-четени