Connect with us

Лайф или жизнь

Вълнения за Бойко и на 15 септември! Призна си: Много се биех в училище, но и само аз завърших с пълно 6

Published

on

Трепетите около първия учебен ден развълнуваха и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер пожела „на добър час“ на големия си внук, който е кръстен на него. Бойко-младши навърши 6 годинки през този януари, а от септември е вече в предучилищен клас, като до другата есен ще трупа знания и ще се готви да бъде отличен първолак. Развълнувани от събитието били и щерката на Борисов Венета, както и половинката и Иван, които с вълнение подготвили всички необходими пособия за обучението му седмици преди старта на учебната година.

Предучилищната група е задължителна за всички деца, навършили 6 години, а подготовката, през която минават, е в най-различни дисциплини. Първородният внук на Борисов ще заляга над учебниците и помагалата по български език, математика и околен свят, а на 15 септември догодина ще прекрачи училищния праг и официално като първолак. Родителите на всички деца имат избор къде да се провежда предучилищната подготовка на малчуганите. Дали да е в детска градина или пък в училище, като и много от частните школа предлагат тази опция.

Още от съвсем малък внукът на бившия премиер чете, пише и смята самостоятелно и давал заявка за отличен ученик. Дядо му неведнъж е казвал, че за него най-важен приоритет е наследниците му да говорят чужди езици и да обичат спорта, защото учел на дисциплина и отговорност. Второто е основната негова грижа, а в свободното си от ангажименти време заедно с двете му внучета Бойко и Иван редовно играят футбол в двора на семейната къща в Банкя. Грижовният дядо се е постарал и да сложи дори вратички като на истинско футболно игрище за внучетата си, както и да ги оборудва със специални екипи.

Самият Бойко Борисов е бил прилежен ученик, но доста буен, споделят негови бивши учители и съученици. Той е учил от I до XI клас в 78 СОУ „Христо Смирненски“ в родната си Банкя. В началните класове хич не му се залягало над учебниците и все мечтаел за игри навън за разлика от по-голямата му сестра Красимира, която била първа по успех в школото. Майка им Венета обаче преподавала в същото училище и ги държала изкъсо. Респектиран от нея, Бойко се амбицирал да ѝ докаже, че може да бъде брилянтен ученик, и завършил с пълен отличен. „Аз съм златен медалист, единственото момче в Банкя със златен медал, 6.00 е дипломата ми“, похвали се преди време лидерът на ГЕРБ, който получавал от време на време и петици, но се страхувал да признава за тях пред майка си. „Бях много дисциплиниран, но и се биех. И едното, и другото“, спомня си той. Любимите му предмети били география, история и литература, макар да бил изявен и по музика, защото свирел на няколко инструмента. Музикалните му заложби са наследени и от внуците му, които освен артистични са и гении на новите технологии. „РЕТРО“

Борисов с малкия Бойко

Лидерът на ГЕРБ с двамата си внуци Бойко и Иван

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени