Connect with us

Олигархия

Наритаха и изгониха от Синеморец кандидат-депутат, шефът му Тома Белев рекетирал местните

Published

on

Наследниците на земеделски земи, които отдавна са влезли в регулацията на Синеморец и  купувачи на част от тези имоти през годините обявиха гражданско неподчинение днес. 

Те блокираха в 12 ч. моста над река Велека в знак на протест срещу еколози като доскорошния зам.-министър е зелен рекетьор Тома Белев, според техните определения.

Под необоснования и произволен натиск на зелените организаци държавните институции от години препятстват развитието на района, въпреки че по силата на държавната санкция парцелите имат урбанизиран статут от близо 25 години, обстоятелство, което доказват изрядните документи, казват протестиращите. Недоволните са категорични, че тези терени не представляват защитени територии или пясъчни дюни и не застрашават биоразнообразието в региона. Протестът цели институциите най-после да предприемат действия за защита на  законните правата на собствениците, както и да не допускат привилегировано третиране на онези, които са се възползвали от безвластието и вече са построили незаконно и безнаказано огромни постройки.

На протеста днес направи впечатление присъствието на мъж с жълта тениска и колело, който стоеше настрана от недоволните. Той, оказа се, е кандидатът за народен представител от 2-ри МИР-Бургас от листата на „Демократична България“ – Николай Найденов. Той бе веднага разпознат като политик от протестиращите и като част от „враговете“ на групата, която опитваше днес да защити своите интереси. Найденов опита да обясни, че присъства на митинга в качеството си на еколог и че „никой не може да го накара да си тръгне“. В крайна сметка обаче велосипедистът си тръгна, след като бе отпратен от протестиращите с ругатни.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени