Connect with us

Fake Harvard

От игра на прецакай другарче ПП изгуби 15 депутати, а ДБ вдигна с 6! Вижда се края на тази коалиция

Published

on

Защо Кирил Петков и Асен Василев поставиха пред свършен факт Христо Иванов и Атанас Атанасов и обявиха едностранно НЕподкрепа за каквито и да било усилия за съставяне на кабинет, докато лидерите на ДБ подготвяха публиката за нов исторически компромис? Защото са се почувствали измамени. Ето как:

Прогнозираната от 19 минути още при обявяването на коалицията на Доброто война на преференции за прецакване на другарчето при гласуването се оказа прост факт.

ДБ остави ПП да се занимава с генералната и доста слаба, затова пък доста по-щедра от официално декларираната кампания на обединението. Преглътна не само този фарс, организиран под крилото на Лена Бориславова от нейните приятелки, но и нареждане на листите по вкуса на Промяната.

Както винаги отмъщението се сервира студено, което ДБ направи посредством вече тренираната игра на преференции. В самата синя коалиция се разиграха подобни битки, особено на последните избори, които извадиха важни професионалисти , например юристи от състава на парламентарната група. За да влязат в Народното събрание хора не съвсем на място за такъв вид работа като Е. Белобрадова, според която Климент е Хилендарски, а не Охридски.

Какъв тогава ще дойде Паисий вече е отделен въпрос към депутатката пореден мандат с неясна професия и най-известна с гимнастиката, която прави, противно дори на елементарното възпитание насред пленарната зала.
Посредством тази отработена по схемата „всяко зло за добро технология”, при общ спад на броя мандати на двете партии с 9 – от 73 на 64, Демократична България взима 6 повече. Групата на Христо Иванов и Атанас Атанасов се намества в 49-ия парламент с 26 депутати при 20 в предишнния. Нищо, че голямата част от 74 000 по-малко гласували за коалицията на Доброто са именно нейни симпатизанти, каквито и лично познаваме в големи количества.

В същото време Продължаваме промяната, която извади парите за кампанията в основната им част, а електоралната й тежест преди коалирането беше над два – два и половина пъти по-голяма от процента на ДБ, губи 15 мандата. От 53, тя класира едва 38 народни представители. Като се има предвид, че между тях са представители на други партии като бившия мандатоносител на ПП Настимир Ананиев от Волт. Влиза и К. Бачийски от СЕК – партията, която преди да бъде мандатоносител на ПП, беше коалиционен партньор в кабинета Борисов 3 като съставна част на Патриотичния фронт. Винаги е била, а преди изборите правеше дори съвместни акции дори с Възраждане, който официално се води антипод на Коалицията на Доброто, за което сме разказвали и сме писали вече.

Разбира се, подиграваният и укоряван за избора си, направен на 2 април именно от активистите на ПП български народ е създал една чудесно илюстрираща казуса с войната на преференции, унизила ПП сентенция. Мъдростта гласи: „Кьорав карти не играе”.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени