Connect with us

Гербери

Бойко показа детето, за което малцина знаят! То му благодари: Без него, сега нямаше да сме тук

Published

on

През 1991 година Мартин Харизанов и неговият брат Станислав губят баща си, който загива докато изпълнява своя полицейски дълг. През 2003 година тогавашният главен секретар Бойко Борисов инициира кампания, подкрепяща децата на загинали полицаи, част от която са двамата братя от Враца.

Днес Мартин е доктор по икономика и кандидат за депутат от ГЕРБ-Враца, а брат му е треньор на националния отбор по математика.

Пред медиите в Бургас днес Мартин Харизанов изрази своите съболезнования към семействата на двамата загинали полицаи и разказа историята си:

“През годините Бойко Борисов не изостави мен и други деца като мен, които са изгубили родител по време изпълнение на своя служебния дълг.

Бях само на една година, когато баща ми загина-беше много тежко за нашето семейство. Майка ми е учителка, живеехме на нейната учителска заплата.

Когато господин Борисов стартира инициативата в помощ на децата на загиналите по време изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари, на всеки християнски празник бяхме подпомагани финансово.

Когато брат ми като ученик взе златен медал на световно по математика, получихме като подарък най-модерния компютър в квартала. Сега брат ми е треньор на националния отбор по математика.

Всички пораснали мъже днес, които получихме много, благодарение на инициативата на г-н Борисов сме му изключително благодарни за всичко, което направи за нас, защото ако не беше той, нямаше да сме тук сега.”

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени