Connect with us

Гербери

ГЕРБ с извънредна пресконференция, ударът по ДеБъ и Кирил Петков е тотален!

Published

on

„Продължаваме промяната“ показаха, че не разбират нищо от съдебна реформа. За Петков и Василев и ДБ това е само закриване на структури, кадруване и създаване на бухалки“, това заяви на брифинг пред журналисти Радомир Чолаков.

„Темата за съдебната реформа през последните години беше иззета първо от „Демократична България“, а след това и от „Продължаваме Промяната“, които я превърнаха в лайтмотив на всичките си предизборни и следизборни управленски послания“, коментира още той.

„За съжаление, това, което видяхме през последната година и половина, беше, че тези партии не могат да направят съдебна реформа. Те не разбират как функционира съдебната система, не я познават отвътре. Оказа се, че това, което те си представят като съдебна реформа, е закриване на структури, разрушаване на институции, кадруване и създаване на бухалки“, припомни той.

„През последните им седмици на власт наблюдавахме воплите на Кирил Петков и Асен Василев. За тях единствената съдебна реформа в България е Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. Те дискредитираха самото понятие „съдебна реформа”, омърсиха го“, допълни Чолаков.

„Истината е, че съдебната реформа е започнала много отдавна от ГЕРБ и тя не е спирала“, категоричен беше той.

Росен Желязков посочи, че темата за съдебната реформа е насочена към един цял управленски мандат. И беше категоричен, че ГЕРБ ще работят  за много силна нормативна регулация.

„Нашата цел е да създадем бърз и ефективен процес – в гражданското, наказателното и административното съдопроизводство“, посочи той.

„Ще работим за много ясен законодателен процес, за да се преодолее тази спонтанност и непрозрачност през последната година. Ще работим за много ясна нормативна регулация, особено по „брадясали“ въпроси. Ще имаме нов Наказателен кодекс, нов закон за административно-наказателното производство – предпоставки за бързо и ефективно правосъдие“, зави Желязков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени