Connect with us

Нюзрум

Бивша секретарка на Радев сензационно: Президентът и Борисов се договаряха да свалят Нинова

Published

on

Бойко Борисов и Румен Радев движат процесите на отцепване и управление на вътрешната опозиция на БСП. Мисля, че темата се преекспонира. Това обясни пред bTV политологът и началник на кабинета на бившия вицепремиер Корнелия Нинова Калоян Методиев.

Според него единият- управлява „Възраждане“, а другият си прави една партия, като Слави Трифонов, след това си прави ПП, а в момента и Стефан Янев. 

Ние затова се скарахме в президентството, защото заедно с Бойко Борисов, той се опитваше да свали Корнелия Нинова. Тя бе човекът, който объркваше плановете им. Двамата имаха общ кандидат във вътрешните избори. Взех страната на държавността, а не на 12 г. политически клонинги, каза още той. 

Той е категоричен, че служебното правителство е апотеоз на усилията на двойката – Румен Радев и Бойко Борисов. Такова служебно правителство не сме имали и трябва да се търси отговорност на президентската институция и за предишни нарушения на конституцията. Правене на различни политически субекти от президентството, сриване на политическата система миналата година -защото от президентството една година си управляват Слави Трифонов, каза още бившата секретарка на Румен Радев.

Служебното правителство затъна в най-голямата чистка през последните 30 г., хора се сменят буквално и вечер след работно време, привиква се майки на малки деца и се заплашват. На тези министри на оперативките им е спуснато, че поне 8 месеца ще тук и се опитват да овладеят напълно държавата.  Върви фашизоидна чистка, която се оглавява от президента. Служебното правителство не се готви за избори, а да овладее държавата – връщат цели калинки на ГЕРБ, сменят шефове в МВР, полицията, категоричен е Методиев. Обясни, че се раздува администрацията, а ние плащаме тези пари. Служебното правителство нямало компетенция да управлява държавата и създавало стрес. Каква работа има на третия ден да обявява строежа на нов затвор? Каква работа има да обявява покупка за милиарди за нови самолети?, попита Методиев.  

Призова хората в администрацията да оказват съпротива на чистките, които се правили от наказателни бригади. В България в момента се извършва пълзящ военен преврат, каза още той.

Методиев обясни, че една снимка от сватба на 5 септември говори повече сто статии и интервюта. Президентството обслужваше ГЕРБ логистично, каза още той. 

Най-четени