Connect with us

Парламент

Парламентът се тресе, ошамариха Прокопиев! Десни болшевици и леви комунисти сключили брак…

Published

on

„Десни болшевици, прегърнати с комунисти, се опитват по всякакъв начин да задържат узурпираната от задкулисието власт“, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той заяви, че е бил изненадан от опита на БСП в дневния ред на Народното събрание да бъде включено отхвърленото днес от опозицията предложение за управленска програма и законодателна дейност на парламента до декември.

„1991 година комунистическата Конституция беше отменена, член 1 вече го няма, темите за партийни форуми се разглеждат на партийни форуми, не в Народното събрание. Водещата роля на Комунистическата партия вече я няма. За нас до някаква степен е и разбираемо, защото се нагледахме на опитите за реставрация на комунизма от десните болшевици и столетницата комунисти“, заяви той.

Попитан кога според него президентът трябва да разпусне парламента с оглед належащия избор на председател на КЕВР, Карадайъ посочи: „Тези, за които нарушаването на законите на страната стана емблема – говоря за провала на Прокопиев и тази власт на лъжата, не пожелаха днес да се реши този въпрос. Така че няма никаква надежда, че утре може да се разглежда този въпрос. Напротив, от едни записи видяхме, че десни болшевици, прегърнати с леви комунисти се опитват по всякакъв начин да задържат узурпираната от задкулисието власт“.

Най-четени