Connect with us

Лайф или жизнь

Журналистка и президент спасиха рускиня от удавяне в морето! Георги Първанов ли е?

Published

on

Възрастна жена в морето, легнала по гръб, но с изправени ръце – това вижда българската журналистка Красимира Хендри, докато се разхожда сутринта по плажа. Позата на жената я озадачава и журналистката осъзнава, че тя е в безсъзнание.

Вика за помощ мъжа си, притичва се и друг мъж, в който Красимира, която от години работи в BBC World Service, разпознава бивш български президент.

Историята е с щастлив край, жената е спасена, а Хендри нарочно не назовава президента, тъй като важното по думите й е, че той е просто човек.

Журналистката сама разказа случката в профила си във фейсбук. Ето нейната история, чийто смисъл е важен, защото според Красимира „всички бяхме хора, спасяващи друго човешко същество!“:

„Нямах намерение да пиша тези дни. Даже изобщо. Все пак ще го направя, не за друго, а защото това, което се случи тази сутрин, има значение. Поне за мен. Останете с мен, постът ще е дълъг.

Снощи имаше гръмотевична буря. Времето не беше за плаж тази сутрин. Въпреки всичко решихме да скочим в колата и да отидем на доста отдалечено място. Пристигнахме. Плажът празен. Само ние и едно семейство на известно разстояние. И собствениците на барчето. Чудни хора!

Решавам да се разходя. И на двеста метра, буквално на брега виждам една възрастна жена с един “червей” за плуване. Във водата с изправени ръце, но легнала. Доста странна поза за някой който хем лежи, хем плува. Светнаха ми червените лампи, че нещо не е ОК, но след няколко секунди си викам, Красимиро, успокой топката, няма страшно, жената си се пляцика… обърнах се да си ходя. Обаче пустото шесто чувство ..

ПАК се обърнах и нещата станаха ясни. Тя вече почти в безсъзнание. Започнах да крещя на мъжа ми да идва да помага да я извадим. Той с два скока я издърпа. Направихме го. Учили сме и двамата първа помощ. Ако знаете колко тежи отпуснато тяло!!! Обърнахме я настрана, тя започна да повръща вода.

Семейството, което беше наблизо, веднага дойде. Висок, здрав мъж започна да помага. Разпознавам бивш Президент на Републиката. Жената с него се оказа лекар. Включиха се всички. Викнахме линейка. Бабата се оказа рускиня. На 83. Включваме от английски на руски. На всички ни треперят ръцете, но най-вече моите.

Намираме връзка с дъщерята на бабата. Тя има много стар телефон в торбата. Дъщерята идва веднага. Идва и линейката. Минал е около час. Може и повече да беше, времето просто спря!

Ние се редуваме да масажираме гърба и за да може да изкара водата от дробовете. Тя се дави. Бабата ще остане в болница 24 часа. Преди да я отнесат в носилката, аз и целунах ръката, а тя сграбчи ръката на Фил и взе да я целува през кислородната маска

Питам високия мъж, Вие този ли сте, за когото Ви мисля? Той казва, да, но не е време да говорим за политика. Усмихва се. Съгласявам се веднага! Каква политика бе, ние група непознати, току що спасихме Катерина на 83 години, която е избягала от войната. Политиката е мръсна работа, знаем го всички. Баба Катерина замина с линейката, ние си стиснахме ръцете, благодарихме си като стари приятели и се разделихме.

Ами това е, приятели. Изобщо не ме интересува кой от коя политическа партия е, ако има сърце и не се покрива, когато трябва да се реагира! Хубав ден ви пожелавам и се пазете много. Всички сте важни в тоя живот, независимо коя партия поддържате! Няма да ви казвам кой беше, това няма значение. Беше човек! Всички бяхме хора, спасяващи друго човешко същество!“

На описанието, дадено от Красимира Хендри за бившия президент съответства Георги Първанов. Предшественикът му Петър Стоянов в момента не е на море, установи „24 часа“.

За Първанов е известно, че обича да почива заедно с децата и внуците си. А неговата снаха Цветанка – съпругата на по-големия му син Владимир, е лекар в голяма столична болница.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени