Connect with us

Парламент

Президентът Първанов към киретата: Спрете да клеймите ГЕРБ и ДПС! Малки сте, не знаете

Published

on

Президентът Георги Първанов даде интервю за „24 аса“. В него той призовава хлапетата от ПП да спрат да държат настрана ГЕРБ и ДПС, защото така помпат имиджа на двете партии.

България губи от това, че една или друга партия се поставя в изолация. И то след поредица от избори и неуспешни опити за управление. Значи е сбъркана философията. Мислех, че реваншизмът и агресията ще останат в миналото с управлението на Бойко Борисов. Тези сега са по-големи реваншисти и не дават да се издума за разговор с останалите. А става дума за национални проблеми.

Защо да не си говорят, когато трябва да мислим за спасяване на енергетиката, да търсим източници на газ, да решаваме продоволствените проблеми и кризата, която е и световна? Това не може да става на крехките плещи на тези момчета и момичета, които доминират в парламента сега. Свидетели сме на едно безкрайно викане за оръжията, не може да продължава така. Стига реванш, дайте да върнем разума в отношенията.

Не е задължително ГЕРБ и ДПС да влязат в управлението, но не може да ги заклеймяваш непрекъснато и парламентът да преживява във война с тези формации. Това работи за тях. Ако имат малко тактически усет по-младите, ще разберат, че така само помпат интереса, а оттам и рейтинга на двете партии. Там има опитни кадри – не само процедурно, но със знания по ключовите въпроси, по кризите, които преживяваме.

Трябва да се смени моделът. Говоря го от 2008 г., но сега въпросът е болезнен – политическият модел трябва да бъде преосмислен.

Най-четени