Connect with us

Парламент

Киро може да е прост, но на измамите е цар! Отмъкна депутатка на Копейкин, при това на смешна цена

Published

on

Двусмислен пост във Фейсбук публикува депутатът от „Възраждане“ Цвета Галунова. Ето какво сподели тя в социалната мрежа:

„България трябва да е в ръцете на този, който я обича, а не на този, който е готов да я раздели! Защо с всеки нов „спасител“ и „носител на промяната“ получаваме още от същото?

Защото е прогнила концепцията в политиката. Вероятно политическите партии трябва да спрат да се наричат такива, защото корена на думата „партия“ е „парт“, „part“, което означава част, произлиза от идеята за разделението, а не за обединението. Понякога, за да прогледнеш, трябва да смениш гледната точка.

Мили хора, има предостатъчно критерии, по които можем да се групираме на разнополюсни лагери, сред които да внесем напрежение между групите и да им подаваме причини да се противопоставят една на друга. Това, дори на някои лидери да им се струва лесно, не е работещо. И това е доказано в историята.

Всички сме уморени от влагането на енергия и липсата на резултат. А това е така, защото всяка политическа организация прецизно чертае с дебел маркер своите червени прави линии, което от една страна е добре, защото определя пред своите избиратели посоката, но в природата идеално прави линии няма. Политиката е дипломация, изчакване на подходящия момент, компромиси, адаптиране, мисъл за народа, мисъл за държавата.

Соломон разбира коя е истинската майка на детето, когато предлага то да бъде разделено на две, и тогава истинската му майка, водена от чувство на любов, отстъпва, за да съхрани живота на своята рожба.

Изкуството е да градиш мостове там, където другите чертаят само разделителни линии!

Снимката е направена преди два дни, обсъждайки едното от предложенията ми за подпомагане на музеите, опитвайки се да градя мостове в името на българската култура. За сведение само БСП и Възраждане го подкрепиха в цялост. Имаше 6-да от ПП, 5-да от ГЕРБ, 2-да от ДБ, 1-да от ИТН. От общо 223 гласували, 51 бяха „за“.

Аз се радвам, че все пак почти във всяка една група е имало народен представител, който е гласувал „за“ българската култура.

Подчертавам, че другото предложение за музеите на общинска субсидия мина единодушно. И сега гласуваните 5,5 милиона за малките музеи в Свищов, Полски Тръмбеш, Горна Оряховица, Брацигово, Попово и останалите 45 от тях ще бъдат разделени за музейното дело в по-малките населени места.“

Отговорът ѝ идва като реакция на слухове, че тя може да е следващата, която ще напусне партията на „Възраждане“, след като това вече направи Елена Гунчева. Поводът да се завърти тази теория, както в интернет пространството, така и в кулоарите на парламента са колажи, на които тя седи до Гунчева. Те фигурират с надпис „единствените неподкупни и свободомислещи“, пише сайта Актуално, като в публикацията се подчертава, че тя е отказала официален коментар пред журналисти на медиата.

Впечатление е направило и поведението на депутатката, която стои в парламента отделена от своите съпартийци от „Възраждане“ и все по-често може да бъде видяна до стаята на т.нар. „отцепници“.

Все пак по-късно пред журналисти тя е признала, че се е срещала с Кирил Петков. По думите ѝ тя е била във връзка със законопроекта за българската музика.

„След това с темата за РПУ-ата, по която аз работя. Затварят две РПУ-ата в моя район. След това направих среща с Бойко Рашков. Разговарям с всеки един, с когото имам теми, които да обсъждам“, допълва тя .

„Ако ме питате дали някой ми е предлагал пари, никой никога не ми е предлагал нищо“, гласеше отговорът ѝ. Тя каза, че е в колегиални отношения с парламентарната група на „Възраждане“. „Не е нужно всички да се харесват“, добави депутатът.

Двусмислено е и признанието ѝ, че е минала и през двата протеста – и срещу правителството и в подкрепа на кабинета „Петков“, като по думите ѝ „от двете страни са еднакви хора“.

Според информиран източник от спортните среди, бившата шампионка  е вербувана от спортния министър в оставка Радостин Василев, който се смята предводител на предателите от парламентарната група на ИТН, съобщава сайта 5gmedia.bg

По шахматна линия Руслан Тошев я изпрати на Радостин Василев, за да иска от министерството на спорта пари за женския отбор по шахмат за Световната олимпиада по шахмат, която започва в края на този месец в град Ченай, Индия. И срещу 1 800€ на 5-ма спортисти, Цвета Галунова е „прихваната“, се посочва в публикацията.

На 10 юни треньорът Стефан Стойнев заяви пред Агенция Фокус: „Спешно трябва да бъде подкрепен финансово отборът на България по шахмат за жени, за да замине на олимпиадата в Индия! От началото на 2022 година българският шах работи с 0 лева! Представете си едно предприятие да работи с 0 лева. Ние не произвеждаме, ние нямаме продукция. Нашата продукция е това, което радва българите в шахмата, и успехите на нашите състезатели. От началото на годината – дойде Радостин Василев, министър от „Има такъв народ“, докато се намести на креслото си, образно казано, минаха 6 месеца. Проектите на всички, абсолютно на всички спортни организации, отидоха в канала, така да се каже. Можеш ли да започнеш годината от юли месец?

След което сега пък още нова бъркотия – той най-вероятно няма да бъде повече министър.

Надяваме се следващият министър, който и да е той, да започне първо с шахмата, не за друго, а защото ни предстои събитие, в което не сме участвали, 4 години България не е участвала. И най-интересното е, че българските журналисти не го знаят това нещо и не знаят, че има такова събитие, грандиозно. И не знаят, че ние имаме женски национален отбор, който ще играе основна роля, ако отиде, защото отново казвам, ние нямаме финансиране за олимпиадата. Това е положението.“, се посочва още в публикацията.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени