Connect with us

Fake Harvard

Гръм в БНТ: Ако се случи това след малко, кабинетът на Кирил Петков ще падне!

Published

on

Правителството не успя да издържи много тестове. Не трябва да бъде изключван вариантът кабинетът да бъде свален с вот на недоверие. Това каза в сутрешния блок на БНТ социологът Евелина Славкова.

Своеобразна форма на вот на недоверие ще бъде и гласуването на оставката на председателя на парламента Никола Минчев. Това ще покаже какво можем да очаквам при гласуването на вота на недоверие. Видимо е, че каквото и да направят, и да се спазарят с депутати, това не означава 4-годишен мандат. По-скоро вървим към предсрочни избори. Това е крехко мнозинство, в което един момент ще се пропука, заяви Славкова.

Според политолога Петър Чолаков сега е моментът за вот на недоверие срещу правителството. Управляващите са в лоша форма, изживяват стрес. Сега е моментът да бъде нанесен удар от страна на опозицията. Сценарият е да се създадат предсрочни парламентарни избори в къс хоризонт, посочи Чолаков.

Това ще е тест дали се е сформирала нова дружина в Народното събрание, добави той.

По думите на политолога Първан Симеонов в момента нежеланието за избори е малко по-голямо от желанието. Тенденциите обаче показват, че нараства свикването с необходимостта от предсрочни избори. Засега по-малкото зло е този кабинет да се опита да поостане, с ясни идеи и ясна програма.

Има го и другият вариант – да отидат на избори и да се опитат да се прелегитимират. Според мен властта тук е решила и да оцелее, и да пусне Македония. И двете няма как да станат, подчерта Симеонов.

Той коментира и искането на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ за предсрочно освобождаване на председателя на парламента Никола Минчев. Ще пресолят манджата, ако махнат Никола Минчев.

Слави, като се пакетира с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, ще започне да дразни повече. Приказките за национално предателство са малко пресилени, което не отменя факта, че ако управляващите пуснат Македония, ще е чутовна глупост, каза още Първан Симеонов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени