Connect with us

Timeline

Мъжът на пиарката на Васил Божков: Г-н Петков 100 млн. евро вместо на бежанците, в „ЛукОйл“ ли ги дадохте?

Published

on

След като министър-председателят приеме оставката на напълно неадекватната своя заместничка, Калина Константинова, той трябва да даде отговор най-малко на следните въпроси:

1. След като на 28 април 2022 г. България получи по кохезионните фондове 148 милиона евро помощ за украинските бежанци, по признание на самото правителство само 48 милиона евро са отишли за тях. Какво се е случило с останалите 100 милиона евро? В Лукойл ли са отишли? Или БГ взима „такса спокойствие“ на ЕС?

2. Защо в условията на нарастващи с повече от 2% месечно потребителски цени в България, както и въпреки наближаването на високия туристически сезон, реши да НАМАЛИ плащанията на туристическия бранш, настаняващ украински бежанци, от 40 на 15 лева за нощувка и три хранения на ден?

3. Кой Харвардски рецептурник трябва да се следва, за да се приготвят три хранения на ден за 5 лева на украински бежанец? Колко тортички могат да се купят за 5 лева в сладкарницата на съпругата му?

4. Какво се случва с националната кампания, станала известна като #ЕднаЗаплатаЗаУкрайна, която той стартира? Кога да очакваме отчета на тази кампания? Или той не ни дължи такъв отчет?

От профила във Фейсбук на юриста Румен Петров

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени