Connect with us

Импийчмънт

Румен Радев ядоса НСО в Пловдив, вижте какво направи президентът по предложение на кмета

Published

on

Защо го поведе оттук кметът на Пловдив? Бяхме осигурили коридор покрай шадравана, за да влезе в театъра.

Така гардове НСО се ядосваха, след като Здравко Димитров накара президента Румен Радев да мине по стръмната улица „Найден Геров“ в подножието на Сахат тепе, за да стигне до театъра, където държавният глава ще присъства на 60–годишнината на Пловдивския университет.

Преди това Радев манифестира по цялата главна улица и в края на шествието свещениците завиха наляво по ул. „Гурко“, а светската власт пое към сградата на общината. Там президентът и ректори на пловдивски вузове пиха кафе и отдъхнаха за кратко. В същото време обаче колоните с ученици се точеха, а стотици пловдивчани им ръкопляскаха.

За да избегнат навалицата, Здравко Димитров предложи на Радев да минат по задната улица „Найден Геров“  и по стълбите на „Каменица“ да се спуснат по Главната и да влязат в двора на театъра. Настана истински спринт по павираната и стръмна отсечка, а ректорите проф. Христина Янчева на Аграрния университет, проф. Мариана Мурджева на Медицинския, проф. Тони Шекерджиева на Музикалната академия и проф. Пламен Моллов от УХТ буквално притичваха след Радев и Димитров.

Стигайки до горната част на стълбите обаче, установиха, че сборната хорова формация не е приключила с изпълненията и концертът продължава. „Няма как да минем през тях“, затюхка се охраната. В същото време театърът вече беше пълен с хора, които чакаха президента за тържеството на Пловдивския университет. Заприиждаха хора, които искаха да се снимат с Радев. „Моля ви, аз съм от Димитровград. 10 години съм по–голяма от вас“, отиде при него Наска Тухлева и застана за селфи. 

В този миг концертът приключи и хористите също се наредиха за снимки с президента. Охраната вече беше на нокти. Спускайки се по стълбите надолу, държавният глава беше спрян от диригентката проф. Златина Делирадева. Той се ръкува с нея и я поздрави за чудесния концерт. 

Стъпвайки на главната улица Радев вече беше заобиколен от манифестиращи, които също нямаше как да подмине. Така стигна в двора на театъра с 10–минутно закъснение, където го чакаше академичното ръководство на ПУ.

„Всичко това можеше да се избегне, ако кметът не го беше повел по тази задна уличка“, гневни бяха гардовете.

„24 часа“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени