Connect with us

Fake Harvard

166 милиона лева! ДПС разкри мегадалавера на Кирил Петков и Николай Събев

Published

on

ДПС внася питане до премиера Кирил Петков относно решение на Министерски съвет, с което е било разрешено подписването на договор за жп линия в участъка Волуяк-Драгоман. Контрактът е подписан преди изискващото се одобрение от Европейската комисия, Министерството на транспорта и съобщенията и БДЖ. С отпуснатата финансова помощ в размер на 166,2 милиона лева, осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Питането е подписано от депутатите на ДПС Халил Летифов, Делян Пеевски и Станислав Анастасов. Те поставят въпроси на какво основание Министерският съвет е разпоредил да бъде подписан този договор, при положение, че проектът все още не е одобрен от Европейската комисия, дали тези действия на правителството са съобразени с правилата за разходване на европейски средства, както и ще бъде ли спрян проектът до получаване на съответното разрешение от европейските институции.

От ДПС уточняват, че нито партията, нито нейни народни представители, имат каквото и да било отношение към този договор, а недопустимите медийни манипулации и лъжи в отделни медийни публикации очевидно целят да отклонят общественото внимание от поредното незаконосъобразно действие на управляващите, водещо до злоупотреба с европейски средства.  

В същото време в бизнес-средите се заговори, че ЖП-линията е необходима най-вече на собственика на „Еконт“ Николай Събев, който сега е… министърът, предложил финансирането на проекта. Сещате се защо…

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени