Connect with us

Гербери

Пуснаха от ареста лидера на ГЕРБ в Бургас! Задържали го по донос, обвинения няма

Published

on

Бившият депутат от ГЕРБ в четири поредни парламента и общински лидер на партията в Бургас Иван Вълков е освободен, срещу него няма повдигнато обвинение.

Вълков е напуснал сградата на Областната дирекция на МВР още снощи, след като е дал обяснения в присъствието на адвокат. Бившият народен представител бе арестуван с разрешението на министър Бойко Рашков при зрелищна полицейска акция на 10 май, на кръгово кръстовище край бургаския квартал Сарафово.

Повече от час криминалисти претърсваха служебния автомобил на Вълков, който едва стоеше на крака заради скорошна операция на тазобедрената става. Над 3 часа пък продължило претърсването в триетажната къща на родителите му в Сарафово, в която Иван Вълков живеел след като се прибрал от столицата.

Общинският лидер на ГЕРБ се разследва по донос за палеж на автомобил, извършен на 25 април т.г. в бургаския к-с „Изгрев“. Минути преди полунощ е подпален лек автомобил Ауди А4, собственост на 46-годишен бургазлия. Според запознати потърпевшият е насочил разследващите към Вълков.

Най-четени