Connect with us

Fake Harvard

След като Херо Мустафа му наби обръчите, Кирил Петков: Трябва спешно да пуснем Македония в ЕС!

Published

on

Премиерът Кирил Петков уплашено обяви днес, че до няколко седмици трябчва да се ускори процесът за европейската интеграция на Северна Македония. Очевидно обръчите, които Херо Мустафа му наби днес сутринта, вече го стягат!

„Северна Македония има място в европейското семейство и това трябва да се случи възможно най-скоро. Ние като правителство сме ангажирани да постигнем това, но има поетапни теми, които трябва да се изчистят, включително правата на малцинствата.  Исторически отношенията ни се подобриха изключително много, защото си говорим често и имаме обща цел. Чувствам, че от двете ми страни имам приятели“, каза Петков след  съвместната среща на държави членки на НАТО от Югоизточна Европал

Петков очаква скоро новини и от съвместната историческа комисия. Не даде подробности, защото искал първо да се запознае с доклада. „Някой от въпросите, които изглеждаха толкова трудни за преодоляване, сега изглеждат толкова по- близки. Оптимистът съм, че ще постигнем всичко колкото се може по-бързо, за да пуснем Македония“, заяви задъхан премиерът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени