Connect with us

Импийчмънт

Президентският социолог пак завъртя задника: Кирил Петков трябвало да остане на власт на всяка цена!

Published

on

Тоталното разклащане на властта и сривът в рейтингите на управляващи и президент накара засегнатите страни да започнат спешна понеделнишка акция по излъскването на имиджа на Румен Радев и Кирил Петков.

По телевизии и радия се юрнаха познатите ни политолози-измекяри, да ни обясняват, че всичко е наред.

„Преизбирането на Бойко Борисов за лидер на ГЕРБ не е изненада за никого. ГЕРБ е в задънена улица, нямат правилен ход. При СДС – те са партия, която носи символа на прехода, но към днешна дата не може да се каже, че са в цветущо състояние“. 

Това коментира пред БНР милионерското-ченгесарското синче Слави Василев във връзка с провелите се през почивните дни два партийни форума, задъвквайки познатата дъвка „Бойко“. 

По думите му ситуацията на международната сцена не прави нещата по-лесни за управляващите, „които искаха да покажат на гражданите, че много бързо, когато се смени моделът „Борисов“, ще заживеем различен живот“. 

„Това не е така, а причините са смесени. Външнополитическият натиск върху икономиката дава отражение върху възможността да се осъществят реформи в държавата. Натискът, който цените на енергоносителите поставя върху икономиката, спъва управляващите. Но сигналите, които те биха могли да дадат на гражданите – че желанието да се работи начисто е факт, не идват„. 

Политологът коментира, че казусът с Александър Дунчев „добре ознаменува вътрешнополитическата конюнктура в рамките на коалицията“: 

„Ако Кирил Петков и Асен Василев не подкрепят депутат, който излиза с определени факти за практики в горския сектор, това ще говори за цялостната динамика в правителството„. 

Според него с войната в Украйна няма почва за политическа нестабилност у нас

„Каквото и да е правителството на Кирил Петков, то трябва да остане на власт“. 

Припомняме, че само преди 3 дни същият този Слави Василев направи на нищо правителството на Петков и заяви, че вече подкрепя Стефан Янев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени