Connect with us

Нюзрум

Джамбазки унижи Денков публично: Задавате ли си въпроса? Вие виждате бели гълъби, а българите – високи цени

Published

on

„Вие не сте високопоставен европейски чиновник, а български премиер. Трябва всеки ден да се питате пред огледалото какво правите за гражданите. Хората са важите работодатели, а не европейските бюрократи“, отправи критики към речта на Николай Денков в ЕП българският евродепутат Ангел Джамбазки.

„Казахте, че виждате балони, красиви шарени хвърчила и бели гълъби. Сигурно обаче българските граждани виждат високи цени – горива, транспорт. Защото България не е в Шенген. Затова пречат икономически интереси. България е изпълнила всички критерии, а някой хора изпълняват икономическите си интереси“, добави Джамбазки. „Вие не сте представител на туристическа фирма, а сте министър-председателя, трябва да говорите важно и да пропнете по масата“, добави евродепутатът.  Той оцени положително подкрепата на България за Украйна, но добави, че наравно трябва да се изисква подкрепата на ЕП и за българската кауза в РС Македония.

„Кажете им, че има насилие, за правото на самооопределение и национално достойство“, добави членът на европейските консерватори и реформисти.

„Говорихте много за международната обстановка – какво се случва в Чат, Мали, Буркина Фасо, което е важно, но фокусът на премиера трябва да върху българските граждани – как те да имат достъп до единния пазар, а не да са втора ръка“, заключи Джамбазки, който добави, че на Денков ще му трябва здрав гръбнак, за да отстоява родния интерес.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени