Connect with us

Нюзрум

„Възраждане“ на бунт: Пошъл театър! Не един министър, всички да си ходят

Published

on

Не оставката на един министър, а на цялото правителство, за да не допускаме повече ситуация, в която някой да клати държавата в името на неговия личен, частен интерес – така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отговори на журналистически въпрос дали искат оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. На уточняващ въпрос кой клати държавата посочи – „този, който вчера и днес отказва да влезе в парламента – ГЕРБ и ДПС. Извивайки ръцете на „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ), се опитват да преразпределят позиции вътре в кабинета“, предава „Лупа“.

По думите на Костадинов случилото се снощи в центъра на София е пореден „пошъл театър“.

Той уточни, че от „Възраждане“ не са получавали покана от кмета на София Васил Терзиев за среща. Бих посъветвал г-н Терзиев по-скоро да помисли за това дали въобще ще има Столичен общински съвет, каза Костадинов. „Възраждане“ нямало да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС. Ние имахме и ще имаме собствен кандидат, подчерта лидерът на политическата сила. Всеки е „добре дошъл“ да подкрепя „Възраждане“, няма да откажем подкрепа от ПП-ДБ, отговори той на въпрос дали има нова „сглобка“ между тях, ПП-ДБ и БСП. На някои места в страната ПП-ДБ са „патерица на „Възраждане“, допълни Костадинов.

Той информира, че председателят на комисията по европейски въпроси Кирил Петков не е включил представители на партията в делегация на Народното събрание, която трябва да замине за Мадрид на 26-28 ноември за пленарна среща на комисиите по европейски въпроси на националните парламенти на страните от ЕС. Затова от политическата сила са изпратили писмо до председателя на НС Росен Желязков, в което настояват техен представител да бъде включен в делегацията. „Възраждане“ има трима членове на комисията, уточни Костадин Костадинов.

Най-четени