Connect with us

Нюзрум

Човекът до Нинова нахлу бесен в ефир: Този министър е неадекватен!

Published

on

„В условията на покачващо се геополитическо напрежение и на бушуващи кризи от всякакъв характер, включително и до нашите граници – правителството вместо да създава предпоставки България да не бъде участник, тo ни прави участници в тези конфликти. Това е в тотална вреда за националната ни сигурност.“

Това заяви народният представител от БСП и заместник-председател на партията Атанас Зафиров в ефира на БТВ.

Той коментира предстоящия вот на недоверие, който от БСП внасят, като обясни, че в сектор „Отбрана“ проблемите са най-видими. Според него продължава процесът на обезсилване на Българската армия и нагледен пример за това е изпразването на нейните складове. „Имаме един тотално неадекватен министър на отбраната, който, за съжаление, полага повече усилия за чужда армия, отколкото за нашата. Не само бронетранспортьорите, а и боеприпасите и само преди седмица е взето ново засекретено решение – съответно ние не знаем какъв е мащаба на тази продължаваща военна помощ. Мога да припомня и за зенитно ракетните комплекси“, каза още депутатът от БСП.

„Министерски съвет взе решението за закупуване на бронетранспортьори в нарушение на закона и през главата на Народното събрание. Това също е въпрос, който предстои днес да бъде разгледан. Министърът много нагло излъга от трибуната на Народното събрание, че няма такова решение. Днес ще му покажа и неговия доклад до МС, и решението, което е взето. Тази сделка е пример как се взимат решения – без направен анализ, без да се изчакат резултатите от стратегическия преглед“, обясни Зафиров за част от мотивите на БСП.

В заключение той заяви, че правителството продължава да засилва разделението между нацията. „Надявам се вота да бъде успешен, защото всеки ден, в който правителството остава на власт – то задълбочава проблемите. Самият министър призна за друг хроничен проблем – увеличаващия се некомплект в Българската армия. За съжаление ,той нищо не прави по този въпрос, а само констатира“, категоричен бе Атанас Зафиров.

Най-четени