Connect with us

Нюзрум

Тагарев удари тежко Нинова: Нали тя беше министър и казваше, че няма да изнасяме

Published

on

„Г-н Борел и по-добро виждане върху ситуацията и вероятно това е положението. По време на срещата се дискутираха други стъпки как да се повиши капацитета, така че да може повече боеприпаси да се произведат в следващите години, както за Украйна, така и за попълване запасите в складовете за армията“. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в Брюксел.

По повод на това какво България може да даде на Украйна, Тагарев заяви, че ако се вземе пропорцията население-икономика ние сме огромен производител на боеприпаси. Той допълни, че фирмите могат да кандидатстват за допълнително финансиране за разширяване капацитета за производство на боеприпаси.

Тагарев заяви, че в много случаи има страни които вадят от складовете си боеприпаси, други пък дават финансова подкрепа за закупуване през трети страни, какъвто е бил случая и миналата година. „Г-жа Нинова беше министър на икономиката и казваше, че няма да изнасяме. Не изключвам възможността част от този износ за трети страни отново да се оказва в Украйна“, допълни силовият министър.

Тагарев заяви, че ръстът на индустриалното производство миналата година идва именно от това на боеприпаси, но какво точно е произведено и изнесено той няма данни, защото това е към министерството на икономиката.

Запитан за предстоящия вот на недоверие, Тагарев заяви, че няма притеснение, а по-скоро, че прекалено много време отива за обсъждане на едни и същи въпроси, като се търсят пропагандни внушения, което започва да става досадно.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени