Connect with us

Нюзрум

Задава ли се нова сглобка? Човек на Нинова изплю камъчето

Published

on

”Днес поставяме началото не просто на един нов мандат на Столичния общински съвет. Днес, в Международния ден на добротата искрено вярвам, че поставяме началото на нов период в развитието на нашия град, на друго разбиране, друга философия за управлението на София. Нашата групата – на БСП за България в Столичния общински съвет ще работим и ще ги налагаме с всички средства и инструменти, с които разполагаме”. Това каза председателят на БСП-София Иван Таков по време на първото заседание на новия общински съвет. 

Ще подкрепяме всякакви инициативи, които отговарят на основните ценности свобода, справедливост и солидарност. Ще участваме в разговори за политики, базирани на ценности, а не за интересчисйки мнозинства. Ще търсим консенсус по политики, а не мнозинство, което да гарантира комфорта на нечии интереси. Ще се противопоставяме на всеки опит за продължаване на разпродаването на града ни, каза още той. 

Ще изискваме и бихме участвали в съставянето на ясен план по създаване и реализиране на основните политики, по които както видяхме в кампанията, има някои допирни точки. Общинският съвет и кметът дължат на гражданите реалистичен план за действие в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план, категоричен бе Таков. 

Приоритетите, по които ще работим са ясни, с тях излязохме пред софиянци на местните избори. Говорим за децентрализация, за връщане на всички комунални услуги в Столична община, за това общината да бъде добър стопанин, а не търгаш, за подобряване на инфраструктурата в кварталите, за достъпно и качествено общинско образование и здравеопазван, каза още той. 

“Няма да участваме или да правим коалиции или сглобки с цел на всяка цена да участваме в управлението на Столична община. Със сигурност нашата група ще работи много активно, както беше и досега. Ще търсим подкрепа за всички наши политики и идеи и за реализация на големите цели, които ясно поставихме и по време на предизборната кампания. Всеки в СОС, който ги припознава и смята, че биха били полезни за града и хората, е добре дошъл да ни подкрепи. Безпринципните сглобки водят до управление, което не е добро. Виждаме го на национално ниво. Ние не искаме да участваме в поредното управление на Столична община, което няма да е добро за града и за хората в него”, каза още той. 

И обясни, че ще водят откровен разговор с всички политически групи по определени теми, които са важни за града и за хората. Ще подкрепяме всяко добро решение. Към онези предложения, които ощетяват гражданите или града, ще бъдем безкомпромисни, каза още той. 

БСП очаква другите политически групи в СОС да заявят ясно приоритетите си и да видим по кои политики вижданията ни съвпадат. Политиките обаче трябва да са базирани на ценности. Ние няма да търгуваме, нито ще брокерстваме. Ние ще работим за града и за хората в него, каза още Таков. 

Едно от първите неща, които ще направят, е това, гражданите да имат място в тази зала. За пореден път ще внесат предложение за тяхното участие в работата на СОС.

Най-четени