Connect with us

Timeline

„Раждайте деца, ние ще направим отглеждането им скъпо и трудно“: Попиляха ПП след поредната малоумна идея

Published

on

Мрежата изригна след скандалните предложения, дошли само часове след приключването на изборите за кмет на София от обкръжението на новоизбрания кмет Васил Терзиев, който бе издигнат ПП, ДБ и „Спаси София“.

Близки до новия градоначалник на столицата едва дочакаха ЦИК да обяви резултатите, които между другото се оспорват от кандидата на БСП Ваня Григорова, и буквално взривиха душения мир и надежди за по-добро бъдеще на софиянци, предлагайки празните им апартаменти да бъдат изземани, за да може в тях общината да настанява хора без жилище, „осигуряващи социалното разнообразие“, и вдигане на данъците за колите с цел ограничаването на собствеността върху автомобилите, защото за тях просто нямало достатъчно място. 

Припомняме, че според архитектът от „Спаси София“ Явор Панев, който е част от екипа на Васил Терзиев, празните апартаменти на софиянци могат да бъдат отнемани в полза на общината. 

Оказва се, че освен взимане на жилища от столичани в полза на общината, на дневен ред стои и вдигане на данъци за автомобили.

От Фейсбук профила на Карлос Контрера

Първо жилищата, сега и колите. Болшевики, сър. Розово-лилави болшевики.

Аpx. Любo Гeopгиeв oт „Eĸипът нa Coфия“ заедно с Борис Бонев и Васил Терзиев:

„Tpябвa дa въpвим ĸъм cитyaция, пpи ĸoятo пpи пpидoбивaнeтo нa пoвeчe aвтoмoбили oт ceмeйcтвo дaнъчнaтa cтaвĸa дa ce yвeличaвa пpoгpecивнo, зaщoтo в Coфия нямa мяcтo зa тoлĸoвa мнoгo aвтoмoбили. И ĸoгaтo няĸoй мнoгo иcĸa дa имa втopи и тpeти aвтoмoбил, тo тoвa щe cтpyвa пapи пoд фopмaтa нa дaнъĸ 

Стефан Ташев

Утре ще се окаже, че и този не от „екипа на Терзиев“, Добре, че в София няма мандри. 

Диана Шепърд

Абе,дай направо да конфискуваме втория автомобил и да го дадем на бедните.Като с жилищата,колко му е?

Владимир Велев

ПП/ДБ 900 000 дарения за местните избори. Трябва да ги избиват от нас! Радостин Василев 200000 лв. дарение, кой хвърля толкова пари в куц кон,коооойййййййй

Даниел Александров

Арх. Георгиев и кметът Терзиев искат да увеличат данъка при втори и трети автомобил в семейството. Това е превъзходна мярка за семейства с две и повече деца, които са изправени ежедневно пред логистична криза – детска градина, училище, работа, спорт, културни събития, уроци по плуване или пиано, пазаруване, плащане на сметки и т.н.

Това е нормалният живот на заетия родител, който не може да се справи без автомобил. Повишаването на данъка е чудесен метод за стимулиране на демографския прираст. Дори можем да направим плакати: „Раждайте деца, ние ще направим отглеждането им скъпо и трудно.

Поздрави, Столична общината“.

Преди санкциите трябва да дойде разбирането за живота в столицата и неговата динамика.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени