Connect with us

Гербери

Първа голяма оставка в ГЕРБ след изборите! Бойко отстрани депутатка, заради връзката й с Дидо Дънката

Published

on

Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като народен представител след изрично настояване от страна на лидера на партията Бойко Борисов, научи „24 часа“.

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като „Мис Преференция“ или шампионката по преференции. Причината е, че на няколко последователни избора за народни представители тя бе кандидатът, който събираше най-много лични предпочитания. На последните парламентарни избори през април 2023 г. Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот.

Заради тези необичайни гласове на Точева, която е бивша хостеса, се появиха сериозни съмнения, че тя е подкрепяна от варненския бизнесмен със спорна слава Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните местни избори тези обвинения се пренесоха и върху цялата варненска структура на ГЕРБ. В резултат партията на Борисов изгуби битката за кмет на Варна.

С махането на Точева Борисов иска да изчисти възможността за всякакви спекулации и обвързване на ГЕРБ с Дидо Дънката, разясниха близки до лидера на ГЕРБ. Като много вероятно оставката на Точева от парламента ще бъде последвана от сериозно разчистване в ГЕРБ-Варна. Това било и ясен сигнал до местните организации на партията, че лидерът нямало да им позволи дори и съмнения, че са обвързани със съмнителни бизнесмени.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени