Connect with us

Нюзрум

Опозицията с решителен ход срещу кабинета, човек на Нинова размаха снимка

Published

on

„Възраждане“, БСП, „Има такъв народ“ и напусналия ПП-ДБ независим депутат Радостин Василев внесоха втори вот на недоверие срещу правителството „Денков – Габриел“.  Той е за провал на кабинета в сектор отбрана и национална сигурност.

„Избрахме тази тема, защото тя най-ярко демонстрира неспособността на това правителство да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната. Правителство, вместо да осигурява стабилност и спокойствие, съпътства и способства тези кризи да ни засегнат пряко“, добави Атанас Зафиров от БСП, цитиран от „Трибюн“.

Той показа на медиите снимка, за която твърди, че показва окаяното състояние на оградата по границата с Турция. „Влизането в Шенген, един от основните приоритети, които това правителство си постави, е точно толкова далеч, колкото беше и в самото начало на неговото съставяне“, коментира социалистът.

По думите му няма и достатъчно полицаи, които да охраняват границата, засилвал се и кадровият недостиг в армията. „Продължава системното изпразване на способностите на въоръжените сили. Това се прави в услуга на чужди интереси“, заключи Зафиров.

Депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев коментира, че „наблюдаваме нов епизод как поредно българско правителство се откупува, за да продължи да управлява“. Първият вот на недоверие на опозицията се провали като той беше в сектор енергетика.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени