Connect with us

Нюзрум

Денков вдигна мерника на ЦИК, продължава да брани министъра си

Published

on

„Централната избирателна комисия (ЦИК) не се справи добре с провеждането на изборите този път. Нарушиха Изборния кодекс.

За това несправяне трябва да се търси смяна на състава на ЦИК, още повече че той е от времена, в които политическата конфигурация беше съвсем друга. Той не отразява реалността в момента.

Това трябва да го направи Народното събрание“, това каза премиерът Николай Денков. Академикът отговаря на предварително зададени въпроси на граждани и медии по време на живо излъчване на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

„Говорих вчера с министър Йоловски. Той отказва да предостави допълнителна информация, защото в момента тече разследване. Разбирам това и не съм настоявал.

Но както и друг път съм казвал – аз познавам тези хора и знам, че твърденията, които видях в медиите няма как да са верни. От гледна точка на работата на министър Йоловски – има една непоследователност.

На първи тур бе даден повод от Министерство на електронното управление (МЕУ) да отпаднат машините, но за втория тур имаше добра организация. Това, което съм поискал е да се направи една обстойна проверка защо се е случило това“, каза премиерът. 

Най-четени