Connect with us

Нюзрум

Голям шеф нападна ЦИК в ефир: Всичко това се дължи на некадърност и безхаберие!

Published

on

Хартията, която Централната избирателна комисия (ЦИК) е поръчала за машините за гласуване, е три пъти и половина по-скъпа от редовните цени, нестандартна е и некачествена. Това заяви пред Би Ти Ви юристът и един от акционерите в „Сиела Норма“ проф. Иван Тодоров, който е и брат на изпълнителния директор на фирмата, която отговаря за доставката и поддръжката на машините. По думите му заради подобна хартия е по-лесно устройствата да се развалят.

Той за пореден път нападна ЦИК, като я обвини, че умишлено бави всички процеси, свързани с машинния вот. Според него комисията непрекъснато забавя сроковете и ако „Сиела“ не подготви предварително софтуера на машините, то е почти сигурно, че те няма да са готови за деня на изборите. За Тодоров всичко това се дължи или на „некадърност и безхаберие“, или има някакво друго стимулиране. Той обаче не разви тезата си и не даде конкретни примери.

Тодоров отговори и на критиките от щаба на загубилата балотажа в София Ваня Григорова. Вчера те обявиха, че ще обжалват резултата от изборите, като хвърлиха много обвинения върху работата на машините. Според него всичко с устройствата е добре, не са отчетени грешки и дори да се наложи да се броят наново бюлетините, той не очаква да има сериозни разминавания.

Най-четени